Sjakies is een fair trade, feel good business.

We hebben twee winkels niet ver van elkaar in het centrum van de historische stad Haarlem.

Sjakie’s (large)

Sjakies (large) is een winkel en ontwerp- en advies-studio. Veel van onze collecties worden door ons zelf ontworpen en geproduceerd. Zo worden de patchwork kleden en kussens in ons atelier in Istanbul gemaakt en de sieraden, textielwerk en stempels in ons atelier in Haarlem. Je vindt hier alles om je huis leuker te maken en originele kado’s voor jezelf of voor een ander. De stijl van de winkel is smartdesign gecombineerd met organic beauty, vintage en retro met humor. Hier verkopen we meubels van Piet Hein Eek, Rob Meggelaars en vintage meubels. Verder lampen, behang, servies, vazen, verf, kussens, sjaals, oude textielen, kelims, hammandoeken en knuffels maar ook boeken en sieraden en verder nog enorm veel meer. De winkel is verrassend veel groter dan je buitenaf zou vermoeden.

Sjakies (large) zit in de Breestraat op nr. 34 (zijstraat van de Gierstraat).

 

Sjakie’s (small)

Sjakie's (small)Sjakie’s (small) is een winkel met nuttige hebbedingetjes en kadootjes met dezelfde filosofie als bij Sjakie’s (large). Kaarten, MT-tapes en andere maskingtapes, spelletjes, mooi papier, stempels, schrijfwaren, potloden (Lyra), vaasjes, lampen, electra- of strijkijzersnoer, servies, keukentextiel, kussens, sieraden, kleedjes, kaartenrekjes, blikjes, sloffen en meer.

Sjakie’s (small) is te vinden op de Koningsstraat 34 (de verbindingsstraat tussen de Gedempte Oude Gracht en de Grote Markt).